Karin Adelsköld
Karin Adelsköld. Komiker, teknikjournalist, författare, föreläsare och webbentrepenör

Karin Adelsköld

Komiker, teknikjournalist, författare, föreläsare och webbentreprenör. Utsedd till Sveriges mest kreativa på webben av tidningen Internetworld och årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan.

Aktuell med boken ”Kul på jobbet –en humorhandbok med antistresseffekt” (augusti 2017) och som nybliven hedersdoktor vid Lunds Tekniska Högskola.

Karin Adelsköld är en mycket anlitad föreläsare inom ämnena humor, kreativitet, entreprenörskap, kommunikation och teknik. Med 20 års erfarenhet av att bevaka webben, som en av Sveriges största teknikbloggare och som prisbelönt komiker varvar hon alltid föreläsningarnas allvar och fakta med standup.

Teknik, framtid och nutid

Karin var en av landets första IT-journalister och började bevaka internet redan 1996 för Sveriges Radios räkning. Under årens lopp har hon inte bara följt utvecklingen i Sverige och världen genom att medverka på nationella mässor och konferenser, hon har också varit en del av den själv genom att vara en av landets första och mest prisbelönta bloggare med Lillagumman.se. Som teknikexpert i TV4, P4 Extra och för Teknikdelegation samt genom böcker och radioprogram har hon med stor passion försökt att förklara teknikutvecklingen på ett enkelt och roligt sätt så att alla kan förstå. Något hon också belönades för när hon i juni 2017 utsågs hon till hedersdoktor på Lunds tekniska Högskola för sin insats som folkbildare

Med utgångspunkt i ert företags behov kan Karin på ett roligt och enkelt sätt berätta om det senaste och frantiden inom robotichs, VR, AI och inte minst den sociala webben.

Humor & kommunikation


”Kan Sveriges tråkigaste småbarnsmamma bli Sveriges roligaste komiker på bara 3 år borde vem som helst kunna bli lite roligare”. Det var den insikten och erfarenheten som gjorde att Karin 2011 på eget bevåg började humorforska med målet att ta reda på hur och vad humor kan betyda i HR-frågor,säljsituationer och inte minst kommunikationsfrågor. Efter att ha tagit del av samtlig svensk och internationell humorforskning samt utbildad sig i New York skrev Karin boken ”Så blir du en roligare talare”  som fokuserar på humor som retoriskt redskap. Enligt internationell humorforskning är humor nämligen det bästa sättet för att nå fram genom bruset, och det är en konst som alla kan lära sig. Att använda ståuppens språk och dramaturgi för att locka till skratt gör det både enklare och roligare för dig att få fram ditt budskap.  En föreläsning som tar upp grunderna i hur humor fungerar och hur du gör för att bli roligare samt går igenom svensk och internationell humorforskning.

Humor och arbetsmiljö -kul på jobbet!

Humor på arbetsplatsen, är det verkligen nåt vi behöver? Så in i bomben!

Forskningsresultaten är tydliga: glada anställda presterar bättre, medarbetare som har kul känner minskad stress och kunder som får skratta köper mer. Dessutom är humor den mest effektiva metoden för god arbetsmiljö och färre sjukskrivningar. Nån som behöver fler argument?

”Kul på jobbet” är den enda föreläsningen i sitt slag: en humoristisk lektion som gör dig mindre stressad av bara farten. Med glimten i knegarögat lär den ut grunderna för att skapa en rolig arbetsplats – oavsett var du jobbar och med vad.

 Vill du komma i kontakt med Karin?
Det gör du via Elcim
telefon: 0733-41 41 80
elcim@superturken.se

Pressbilder Karin Adelsköld

Klicka på bilden för att ladda ner den högupplösta versionen.

Foto:  Jessica Lund

Elcim Yilmaz, foto Fredrik Ottosson

Elcim Yilmaz

Elcim har under 15 år arbetat med att förändra, förädla och förbättra varumärken, strategier, företag och organisationer genom sitt eget företag, men även genom samverkan med partners. 

Idag fokuserar Elcim på PR och kommunikation samt sin roll som agent.  

Elcim Yilmaz

Telefon: 0733-41 41 80
elcim@superturken.se

Superturken

LivingRoom office 
Bondegatan 30
116 33 Stockholm 

Startsidan