Kreativitet och idéer är svåra att anställa...

Den kreativa avdelningen på de flesta företag (om de ens har någon)  är full av idéer, kraft och kreativitet - men de fastnar snabbt i produktionsledet och vips finns det mycket lite utrymme för att skapa nytt, förädla och förbättra - att våga testa nya saker med ny teknik och nya sammanhang. 

Det är svårt att vara kreativ när en samtidigt måste gå i samma banor, strukturer för att synka med de andra på företaget och allt som måste hinnas med att göra. Nyfikenheten och utforskandet hamnar således gasnka långt ner på attgöralistan, och så gör en bara det som alltid gjorts, men små tillägg på vägen. " Den här gången kanske vi kan ha någon som rappar på vår konferens" eller liknande, nästan alltid är det kändisar inblandade på olika sätt. 

Det är rätt naturligt att det blir så, trots de goda intentionerna. Men misströsta inte! Det finns människor som är riktigt bra på att komma med nya, skarpa idéer för er och era kunder, och det går bra att hyra deras briljanta och kreativa hjärnor!

Jag jobbar så rätt ofta och utfallet för både mig och mina kunder är perfekt - jag levererar idéerna, de genomför inom sin organisation för sina kunder. 

Vi lever i en alltmer föränderlig värld, och det händer så mycket på alla plan, och så mycket positiva saker sker dagligen i hela världen. 

Det är orimligt att en ska kunna ha koll på allt och leverera på jobbet - så varför inte införa en slags delningsprincip på hur vi arbetar med kreativa processer och tar fram idéer?

Som Uber fast för idéer :)

Det behöver inte vara de långa krångliga processerna som de flesta kan erbjuda, ibland räcker det med några timmar och många skratt för att hitta nya lösningar och vägar fram, och det behöver framför allt inte alltid vara samma konsulter som anlitas  - även de blir ju då med tiden en del av de förutsättningar de skulle förändra...moment 22...

Våga välja en kreativ och annorlunda väg när ni tänker på vilka ni vill ta hjälp av så lovar jag att det kommer att ge utslag direkt!

Med kärlek, 

Elcim 

Elcim Yilmaz

Elcim har under 15 år arbetat med att förändra, förädla och förbättra varumärken, strategier, företag och organisationer genom sitt eget företag, men även genom samverkan med partners. 

Idag fokuserar Elcim på PR och kommunikation samt sin roll som agent. 

Superturken

LivingRoom office 
Bondegatan 30
116 33 Stockholm 

Startsidan