Att våga lära av och lära om....

Sedan jag slutade gymnasiet har jag arbetat. Med en myriad av olika yrken, branscher och roller bakom mig är en enda sak fortfarande konstant. Att kunna lära sig snabbt och att kunna omvandla detta i handling och påtaglighet. 

Jag har alltid varit snabb på att fatta läget, veta hur jag ska leta efter fördjupande kunskap, men framför allt på att leta efter de som är bäst - för att sedan lära mig av dem. Det gör att jag inte i första hand blir avståndstagande och orolig när jag möter något jag inte kan (rätt ofta nuförtiden) - utan jag försöker hitta fiffigaste vägen till att lära mig. 

Det är inte all fun and games dock. Det innebär ju även att jag blivit tvungen att förkasta saker jag "kunnat" innan. Tankemönster och verktyg framför allt. Det skapar en ängslan i mig ibland, men den är aldrig så stor att jag krampaktigt håller fast vid det gamla mönstret. 

När jag frågar om hjälp att förstå, eller tips på vilka böcker, föreläsningar (ted eller youtube mest) så får jag så mycket pepp och hjälp. Så många som vill inkludera i deras kunskap och tankar. Hittills har ingen tyckt att jag har varit fånig, vad jag vet. 

I somras letade jag och min femåring Pokemons på Medborgarplatsen, och jag förstod inte mer än själva fångandet. Allt annat var mig helt okänt. Vi frågde ett gäng unga på ca 12-13 år och de visade och förklarade tålmodigt om evolveringar, pokegyms och allt det andra...de gav oss verkligen så mycket kunskap. 

Imponerad frågade jag dem hur det kommer sig att de kan detta; det finns ju inga instruktioner, inga böcker - ja ni vet....Det var då de sa något jag alltid sagt under mina föreläsningar och det som alltid sagt av alla som lär ut något: Vi har lagt ner massa massa tid på det, och allt finns på nätet. Det är bara att lägga tid på det, och öva tills du kan!

Det var då jag faktiskt förstod på riktigt vilka underbara generationer vi kommer att få se framöver. De som är lärandets ninjor, fast inte som vi alltid gjort. När en lärt sig genom att lägga tid på saker, leta information själv, chatta och konversera med andra från hela världen - så spelar det ingen roll om det gäller Pokemon eller något annat. 

Framför allt har de lärt sig processen, och hur de skapar kontakt med andra som är ute efter samma sak. 

Det ledde till att jag djupdök ner i tutorialvärlden, fast med "banala" saker som "såhär fixar du bana xxx i Candy Crush" osv....det är ju magi som ligger där och kokar! Jag måste varit den sista i världen som vetat detta - men det gjorde inget - nu har jag bloggar, vloggar, tutorials, böcker, filmer, tidningar, sajter- you name it- som lär mig, roar mig och utvecklar mig. 

Jag som alltid varit stolt över att kunna lära om ny kunskap, har nu även lärt mig andra kompletterande vägar till den nya kunskapen. Det är så befriande att veta att detta finns så tillgängligt, så kreativt - så inkluderande för de av oss som vågar. 

<3 

Elcim 

Elcim och Johanna

Elcim Yilmaz och Johanna Löf

Superturken<3JoLof är två bolag under samma tak som antar projekt där mångfald, hållbarhet och en lyhördhet för klienters visioner är bärande.

Vi är en entreprenör och en strateg med samma driv. Ett sammanhang med flexibilitet, som jobbar självständigt med lojalitet. Ett förstärkt nätverk från två olika infallsvinklar. Vi ser människan, innehållet, idéerna och därigenom gör vi affärerna. 

Johanna Löf

Telefon: 0765-40 17 33
johanna@jolof.se

Elcim Yilmaz

Telefon: 0733-41 41 80
elcim@superturken.se

Kom och hälsa på oss! 

LivingRoom office 
Bondegatan 30
116 33 Stockholm

Startsidan

Logotyp av Lottisson Design  |  Webbutveckling av Alexander Palm